Înapoi în timp: revivificarea machiajului anilor ’80

Înapoi în timp: revivificarea machiajului anilor ’80

Anii ’80 au fost o perioadă emblematică în istoria modei și a machiajului, marcând o eră de exuberanță, culoare și creativitate nelimitată. Tendințele din acea perioadă s-au remarcat prin look-uri îndrăznețe, culori vibrante și o atitudine de „mai mult înseamnă mai bine”. În acest articol, vom explora cum poți revivifica machiajul anilor ’80, aducându-l în contemporaneitate, fără a pierde esența acelei decade tumultoase și pline de energie.

1. Machiajul ochilor: Culoare și dramatism

Unul dintre cele mai reprezentative aspecte ale machiajului anilor ’80 este accentul pus pe ochi. Culorile vibrante și tehnicile dramatice de aplicare erau la ordinea zilei. Pentru a recrea acest look, urmează pașii de mai jos:

Pasul 1: Pregătirea pleoapelor Începe prin aplicarea unui primer de ochi pentru a asigura durabilitatea și intensitatea fardurilor. Anii ’80 erau despre culori puternice și efecte dramatice, așa că un primer bun va fi baza ideală pentru a atinge acest look.

Pasul 2: Alegerea culorilor Optează pentru farduri de pleoape în culori vibrante, cum ar fi albastru electric, roz neon, verde smarald sau violet intens. Aplică o nuanță de bază pe întreaga pleoapă, apoi conturează pliul pleoapei cu o nuanță contrastantă și intensă.

Pasul 3: Tehnica de aplicare Anii ’80 erau despre îndrăzneală, așa că nu te teme să exagerezi. Folosește o pensulă de blending pentru a amesteca bine culorile și pentru a crea un efect gradient. Adaugă un fard strălucitor în colțul interior al ochiului pentru a deschide privirea și a adăuga un plus de strălucire.

Pasul 4: Eyeliner și mascara Eyelinerul negru sau colorat era esențial în anii ’80. Trasează o linie groasă de-a lungul liniei genelor superioare și inferioare, extinzându-te ușor în colțul exterior pentru un efect de ochi de pisică. Completează look-ul cu două straturi generoase de mascara pentru a adăuga volum și definire genelor.

2. Sprâncene groase și conturate

Sprâncenele anilor ’80 erau groase și bine definite, oferind un cadru perfect pentru ochii intens machiați. Acest aspect natural și puternic poate fi recreat cu ușurință astăzi.

Pasul 1: Formarea sprâncenelor Dacă nu ai sprâncenele natural groase, folosește un creion sau un fard de sprâncene pentru a le contura și a le umple. Alege o nuanță care să se potrivească cu culoarea naturală a sprâncenelor tale.

Pasul 2: Definirea și fixarea Utilizează un gel pentru sprâncene pentru a le fixa și a adăuga un aspect ușor lucios. Sprâncenele bine definite și fixate vor crea un contrast frumos cu machiajul vibrant al ochilor.

3. Tenul: Strălucire sănătoasă și bronz

Un alt element iconic al machiajului anilor ’80 era tenul bronzat și strălucitor. Acest look poate fi recreat astăzi prin câteva tehnici simple:

Pasul 1: Baza Aplică un fond de ten cu acoperire medie spre mare pentru a crea o bază uniformă. Folosește un iluminator lichid pe pomeți, puntea nasului și în colțul interior al ochilor pentru a adăuga strălucire.

Pasul 2: Bronzer Alege un bronzer într-o nuanță caldă și aplică-l pe conturul feței: pe frunte, sub pomeți și pe linia maxilarului. Aceasta va adăuga un aspect sănătos și bronzat tenului tău.

Pasul 3: Blush Blush-ul era un element esențial în machiajul anilor ’80. Optează pentru nuanțe de roz aprins sau piersică și aplică generos pe pomeți. Nu te teme să exagerezi, deoarece anii ’80 erau despre look-uri dramatice și pline de viață.

4. Buzele: Strălucire și culoare

Buzele în anii ’80 erau la fel de vibrante și expresive ca restul machiajului. Rujurile strălucitoare și lucioase erau la modă, iar culorile variau de la roz neon la roșu aprins.

Pasul 1: Conturarea buzelor Începe prin conturarea buzelor cu un creion într-o nuanță similară rujului pe care urmează să-l aplici. Acest lucru va ajuta la prevenirea întinderii rujului și va oferi buzelor tale o definiție clară.

Pasul 2: Aplicarea rujului Alege un ruj strălucitor într-o nuanță vibrantă. Aplică-l uniform pe buze și, pentru un plus de strălucire, adaugă un strat de gloss transparent sau într-o nuanță complementară.

5. Finisarea look-ului: Accesorii și atitudine

Un look inspirat din anii ’80 nu ar fi complet fără accesorii și o atitudine potrivită. Adaugă accesorii mari și colorate, cum ar fi cercei supradimensionați, coliere statement și brățări multiple. Coafura ta ar trebui să fie la fel de îndrăzneață ca machiajul, așa că nu te teme să experimentezi cu volum și textură.

Pasul 1: Alegerea accesoriilor Optează pentru accesorii care completează machiajul tău vibrant. Cerceii mari și colierele statement sunt o alegere excelentă.

Pasul 2: Coafura Coafurile voluminoase erau emblematice pentru anii ’80. Folosește produse de styling pentru a adăuga volum și textură părului tău. O coafură bufantă sau bucle voluminoase vor completa perfect look-ul tău retro.

Concluzie

Revivificarea machiajului anilor ’80 este o modalitate distractivă și creativă de a aduce un strop de nostalgie în rutina ta de frumusețe. Acest look vibrant și plin de viață îți permite să experimentezi cu culori îndrăznețe, tehnici dramatice și accesorii statement. Fie că alegi să recreezi acest machiaj pentru o petrecere tematică, un eveniment special sau doar pentru a-ți exprima personalitatea unică, aminteste-ți că esența anilor ’80 este despre a te simți încrezătoare și a îmbrățișa îndrăzneala. Așadar, pregătește-te să te întorci în timp și să strălucești ca o adevărată divă a anilor ’80!

Ștefan

Ștefan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *