5 coafuri creative: cum să îți faci o coronită din păr

5 coafuri creative: cum să îți faci o coronită din păr

Fie că te pregătești pentru un eveniment special, vrei să-ți impresionezi prietenii sau pur și simplu dorești să-ți schimbi look-ul, o coroniță din păr este alegerea perfectă. Această coafură îmbină eleganța și originalitatea, fiind potrivită pentru orice ocazie. În acest articol, îți vom prezenta cinci coafuri creative care includ coronițe din păr și te vom ghida pas cu pas pentru a le realiza.

1. Coronița clasică de împletituri

Aceasta este una dintre cele mai simple și elegante modalități de a crea o coroniță din păr. Împletiturile sunt versatile și adaugă un aer romantic oricărei ținute.

Pasul 1: Pregătirea părului Începe prin a-ți peria bine părul pentru a elimina toate nodurile. Dacă ai părul foarte fin, poți folosi un spray texturizant pentru a adăuga volum și a face împletiturile să reziste mai bine.

Pasul 2: Împletirea părului Împarte-ți părul în două secțiuni egale. Începe să împletești fiecare secțiune într-o împletitură clasică în trei. Asigură-te că împletiturile sunt strânse și uniforme.

Pasul 3: Crearea coroniței Ridică una dintre împletituri și așaz-o peste creștetul capului, fixând-o cu agrafe. Repetă același pas cu cealaltă împletitură, suprapunând-o peste prima pentru a crea efectul de coroniță. Fixează bine cu agrafe și folosește fixativ pentru a asigura durabilitatea coafurii.

2. Coronița de flori împletită

Pentru un look boem și feminin, adaugă flori naturale sau artificiale în coronița ta de păr. Aceasta coafură este perfectă pentru festivaluri, nunți sau orice eveniment în aer liber.

Pasul 1: Pregătirea florilor Alege flori mici, care să nu fie prea grele, și taie tulpinile astfel încât să rămână aproximativ 2-3 cm. Poți folosi flori naturale sau artificiale, în funcție de preferințele tale.

Pasul 2: Împletirea părului Împarte-ți părul în două secțiuni și împletește fiecare secțiune într-o împletitură clasică în trei. În timp ce împletești, adaugă câte o floare în fiecare treime de păr, intercalându-le pe ambele părți.

Pasul 3: Crearea coroniței Așază împletiturile peste creștetul capului, la fel ca în cazul coroniței clasice, și fixează-le cu agrafe. Ajustează florile astfel încât să fie vizibile și să creeze un efect armonios.

3. Coronița de împletituri olandeză

Împletitura olandeză, cunoscută și sub numele de împletitură inversă, adaugă un plus de volum și textură coroniței tale. Este o coafură mai complexă, dar efectul final merită efortul.

Pasul 1: Pregătirea părului Periază bine părul și aplică un spray texturizant pentru a-i oferi volum. Dacă ai părul foarte neted, poți să-l tapezi ușor la rădăcină.

Pasul 2: Împletirea părului Împarte-ți părul în două secțiuni. Începe să împletești fiecare secțiune într-o împletitură olandeză, trecând secțiunile de păr pe dedesubt în loc de deasupra, așa cum ai face la o împletitură clasică.

Pasul 3: Crearea coroniței Așază împletiturile peste creștetul capului și fixează-le cu agrafe. Pentru un efect mai voluminos, trage ușor de secțiunile împletiturii pentru a le lărgi. Folosește fixativ pentru a menține coafura pe parcursul întregii zile.

4. Coronița de twisturi

Pentru un look modern și elegant, poți opta pentru coronița de twisturi. Aceasta coafură este ușor de realizat și se potrivește perfect pentru evenimente formale.

Pasul 1: Pregătirea părului Periază bine părul și aplică un serum pentru strălucire. Împarte-ți părul în două secțiuni egale.

Pasul 2: Twistarea părului Ia o secțiune de păr și începe să o răsucești strâns de la rădăcină până la vârfuri. Fă același lucru și cu cealaltă secțiune.

Pasul 3: Crearea coroniței Așază twisturile peste creștetul capului și fixează-le cu agrafe. Pentru un efect mai sofisticat, poți adăuga și accesorii, cum ar fi ace de păr sau agrafe cu pietre strălucitoare. Aplică fixativ pentru a menține coafura.

5. Coronița dublă de împletituri

Dacă vrei să ieși cu adevărat în evidență, poți opta pentru o coroniță dublă de împletituri. Aceasta coafură este ideală pentru evenimente speciale și adaugă un aer regal look-ului tău.

Pasul 1: Pregătirea părului Periază bine părul și aplică un spray texturizant. Împarte-ți părul în patru secțiuni egale.

Pasul 2: Împletirea părului Împletește fiecare secțiune într-o împletitură clasică în trei. Asigură-te că împletiturile sunt strânse și uniforme.

Pasul 3: Crearea coroniței duble Ridică două dintre împletituri și așază-le peste creștetul capului, fixându-le cu agrafe. Apoi, ridică celelalte două împletituri și așază-le deasupra primei coronițe, creând astfel un efect de coroniță dublă. Fixează bine cu agrafe și aplică fixativ pentru durabilitate.

Concluzie

Realizarea unei coronițe din păr nu este doar o modalitate creativă de a-ți aranja părul, ci și o ocazie de a-ți exprima personalitatea și stilul. Fie că optezi pentru o împletitură clasică, adaugi flori pentru un look boem sau te joci cu twisturi și coronițe duble, aceste coafuri te vor ajuta să te simți specială și să atragi toate privirile. Experimentează cu aceste idei și descoperă care dintre ele ți se potrivește cel mai bine, transformând fiecare zi într-o ocazie specială.

Ștefan

Ștefan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *